LEE YANG YANG

architect, artist, academic

SHUTTER ADDITION

completed two storey residential addition

in association under Philip Stejskal Architecture
2018, KENSINGTON

Builder: Assemble
Photographer: Roger D’Souza
Model Photographer: Rob Frith

An addition that is separated from the existing cottage by a brick link that pauses between the two built elements – both spatial and chronological –  tailored to owner’s salvaged bricks.

The addition: a timber-framed carved into from its northern diagonal point, going west, creating a reveal that protects glazing from the summer sun, fitted with rotatable fins and battens for sun and privacy.

Climbing plants to claim this structure over time — connecting the garden and roof terrace; that is positioned and curtailed to reduce overlooking, yet pointed towards the view of the city.

An airy and light-filled extension with a focus on the verdant garden and borrowed vegetation further afield.

Comments are closed.